Författarskapet

Barbro Guaccero

Barbro Guaccero är 79-åringen som deckardebuterar från sin gård i södra Italien. Hennes skrivardröm väcktes under coronatiden, och hon bestämde sig för att skriva om sin barndoms Småland.

I skuggan av pilträden

Det är i slutet av 1960-talet i den lilla småländska staden Vidstad. Anna-Karin Hermansson går ut för att fira sin studentexamen med några vänner – men hon kommer aldrig hem igen. Dagen efter hittas hennes livlösa kropp i ån.

Kriminalkommissarie Hugo Nilsson får ärendet på sitt bord. Som om han inte har fullt upp med sitt äktenskap som håller på att gå i kras så visar det sig även att den mördade flickan är hans sons flickvän.

När Hugo tillsammans med sina kollegor inser att mordet hänger samman med en rad andra olösta mord och överfall på unga kvinnor i bygden, förstår de också att det rör sig om en förövare som snart kommer slå till igen. Och i ett samhälle där alla känner varandra, verkar ingen känna en mördare …

I skuggan av pilträden är en spännande, historisk deckare av debutanten Barbro Guaccero, som bor på en gård i södra Italien och som tidigare arbetat med mat och vin. Det är första delen i serien om Hugo Nilsson och hans team i Vidstad.

I skuggan av pilträden

Förlag: Printz
Säsong: 2023 Höst
Typ: Ljudbok
Ämne: Historiska deckare
Uppläsare: Anna Maria Käll
ISBN: 9789177717225
Utgivningsdatum: 2 okt. 2023
Recensionsdatum: 29 sep. 2023