Hyr hos Barbro i Apulien

Här bor du på en typisk italiensk gård med härlig hemkänsla. Här finns två bostäder, Casa Teodora och Il Castelletto.

Il Castelletto är ett stort hus med plats för åtta vuxna i fyra stora sovrum med höga, välvda tak, ett badrum, tre duschrum, ett stort välutrustat lantkök och två stora salonger. Det ligger 30 minuter från Baris internationella flygplats dit man kan flyga med bl. a. Lufthansa och Swiss Air. Närmaste städer är Palo del Colle (5 km), Bitonto (10 km) och Bari (15 km).

Huset är byggt i flera etapper. Äldsta delen är förmodligen 1600-tal. Sedan har det byggts till och ändrats av flera generationer. Den senaste ombyggnaden i nygotisk stil gjordes på 1920-talet av senator Alessandro Guaccero. I två av sovrummen finns det kvar originaltapeter från 1920 och 2014 renoveradess hela huset.

Casa Teodora är den gamla längan intill il Castelletto med arbetarbostäder, som nyligen renoverats. Här finns tre rum varav ett stort sovrum, ett vardagsrum, ett mindre vardagsrum intill badrummet och ett stort kök. Alla rummen är byggda med tunnvalv och två av rummen samt köken har öppen spis. I köket finns också Teodoras gamla vedeldade bakugn. På södersidan finns en uteplats under skuggan av ett judasträd. Här finns plats för fyra vuxna i två stora sovrum. 

Min gård vill vara ett ”Home away from home” med inredning som är en blandning av gammalt och nytt.​

När skall man komma hit?

Hela året utom möjligen i januari, februari och första halvan av mars. November brukar bjuda bjuda på underbara soliga dagar och är lämplig för den som vill stanna lite längre. Under vintern varierar klimatet mellan riktigt varma dagar och ganska kyliga. Medeltemperaturen under den kallaste månaden är 10°.

Du får tillgång till Barbros pool på tjugosex meter, trädgårdshuset med grillplats och den stora trädgården.

Du kan gå och plocka färska grönsaker och kryddörter direkt i trädgården eller bara sitta och koppla av i skuggan med en bok.

Du kan boka in vinprovningar och vinseminarier.

Det finns också mycket att se i omgivningarna, exempelvis korsfararnas vackra hamnar: Trani, Gioninazzo och Molfetta, Baris gamla stadskärna med basilikan San Nicola från 1100-talet, Castel del Monte (1240), Castellana Grotte, Materas grottstad, Gravina med grottkyrkor och grottbostäder, mejerier som gör mozzarella och ricotta och mycket annat.  En artonhåls golfbana (http://www.barialtogolfclub.com/) ligger 3 mil härifrånAllt på bekvämt avstånd. Titta på kartan här…

Vill du få förslag till resplan? Jag hjälper gärna till att lägga upp en resplan. Guider kan på bokas på de flesta utflyktsmålen. 

För fler upplysningar, aktuella priser och övrigt –  kontakta mig

Bo på en sekelgammal gård i Apulien

Här bor du på en typisk italiensk gård med härlig hemkänsla. Här finns två bostäder, Casa Teodora och Il Castelletto.